frontpage

Det tamilske nasjonale spørsmål, motstandskamp og den enhetlige staten Sri Lanka

Athithan Jayapalan                                       NOTAM mai 2020

Den tåreformede øya i hjertet av Det indiske hav, i dag kjent som Sri Lanka, har siden oldtiden vært et sentralt bindeledd i handelen mellom greske bystater og det romerske imperiet i middelhavsområdet og kongedømmene i Midtøsten, Sør-Asia og Det fjerne Østen. Sjøfartsveier og handelen som ble opprettet igjennom dem, ble et sentralt fundament i en verdensomfattende handel.

Fortsett å lese Det tamilske nasjonale spørsmål, motstandskamp og den enhetlige staten Sri Lanka

Tamiler har rett til selvbestemmelse

NOTAM                                          NOTAM mai 2020

I over 72 år har tamilene kjempet for sine rettigheter. Sri Lanka fikk selvstendighet fra britene 4. februar 1948. Inntil da var den nordlige og østlige delen av øya tamilenes hjemland, kalt Tamil Eelam. Siden selvstendigheten i 1948 har tamilene blitt nektet sine demokratiske, sivile, akademiske og økonomiske rettigheter av staten Sri Lanka.
Fortsett å lese Tamiler har rett til selvbestemmelse

Internasjonal granskning og selvbestemmelsesrett for tamilene er ikke bare ønsker, men krav

Shobana Thavanathan                                                       NOTAM mai 2020

I skyggen av koronaen ble tidligere regjeringssoldat Sunil Ratnayake, 26. mars 2020 gitt amnesti av presidenten for sine krigsforbrytelser og løslatt.
Fortsett å lese Internasjonal granskning og selvbestemmelsesrett for tamilene er ikke bare ønsker, men krav

Situasjonen til de tamilske politiske fangene

Sambavi Vethananthan                             NOTAM 2020 mai

At misfornøyde singalesiske ungdommer i sør reiste seg mot statens økonomiske politikk, er en del av Sri Lankas historie. Styresmaktene slo brutalt ned opprøret. De fengslede ungdommene ble løslatt etter noen år og innlemmet i samfunnet. Årsaken er den singalesisk politiske eliten sitt syn på singalesiske ungdommer i sør.
Fortsett å lese Situasjonen til de tamilske politiske fangene

Henvis Sri Lanka til Den internasjonale straffedomstolen

Steven Pushparajah K                             NOTAM 2020 mai

Hensikten med dette tidsskriftet er blant annet å fortelle den norske
befolkningen om tamilenes rettferdighetskamp. I Norge mangler det gode norskspråklige informasjonskanaler for å ta opp det nasjonale spørsmålet om tamiler. Vi har arbeidet gjennom Notam for å fylle dette gapet. Dette tidsskriftet lanseres 1. mai hvert år. Historien om tamilene på Sri Lanka består av smertefulle hendelser og folkemord.
Fortsett å lese Henvis Sri Lanka til Den internasjonale straffedomstolen

Etter koronaens tid

Gabriel Edwin Rosairo                                   NOTAM 2020 mai

Sivilisasjoner og supermakter har kommet og gått. Historiske hendelser som mennesker aldri trodde ville skje, har skjedd. Opprettelsen av Israel, avskaffelse av apartheid, Berlin- murens fall, oppløsningen av Sovjetunionen og mer som virket usannsynlig, er blitt til virkelighet. Fortsett å lese Etter koronaens tid

Leiesoldater i krigen mot tamilene på Sri Lanka

-Gabriel Edwin Rosairo-

Ny bok avslører aktivitetene til «Keenie Meenie Services». Et leiesoldatfirma som tilbød profesjonell trening i å drepe til de som var villige til å betale for det. Et av de store og hemmelighetsfulle britiske leiesoldatfirmaene som har vært involvert i krigsforbrytelser i mange land, inkludert Sri Lanka.

Fortsett å lese Leiesoldater i krigen mot tamilene på Sri Lanka

Urettferdige systemer blir skapt av mennesker og kan endres av mennesker

Steven Pushparajah K

De aller fleste av oss har presserende ting å gjøre daglig. Vi må gå på jobb, ta vare på barna, kjøpe luksusbil, betale lån eller reise på ferie. Menneskets egoistiske holdning skjermer for det som skjer rundt i verden. Globalisme og geopolitiske interesser blant stormaktene skaper frykt og krig.

Fortsett å lese Urettferdige systemer blir skapt av mennesker og kan endres av mennesker